BK-ACTIVITIES: EXLIBRIS
Project Website: Norden Balkan Culture Switch
 

RUDNICI KULTURE

U okviru projekta RUDNICI KULTURE grupa eksperata je od 21. do 23. marta 2014. godine posetila više rudnika, gradova i manjih mesta Istočne Srbije, sa ciljem da se upozna sa postojećom industrijskom baštinom u tim rudnicima, situacijom i potencijalima lokalne zajednice i njihovim željama, planovima i mogućnostima preimenovanja te industrijske baštine u nove sadržaje. Izveštaj o boravku.

Izveštaj za 2013.

-----------

JUBILARNA 10. NORDIJSKA PANORAMA 2014

Umetničko–edukativni, kinematografski brend prepoznatljiv u Srbiji već 10 godina

Filmski festival najboljih majstora kratog, dokumetarnog i animiranog metra iz zemalja nordijskog regiona

Na ovogodišnjem festivalu prikazano je 28 najboljih dokumentarnih, kratkih i animiranih filmova iz nordijskog. Pored filmskih projekcija organizovane su i druge prateće manifestacije: izložbe, razgovori, predavanja. More...

-----------

PROTIV KULTURNE DOSADE

U cilju obogaćivanja kulturnih sadržaja lokalnih sredina u Srbiji fondacija Balkankult je razvila kulturne programe međunarodnog sadržaja koje nudi lokalnim domovima kulture, kulturnim centrima, muzejima i galerijama.

        PROGRAM          Katalog ponude       Katalog    Izlozbe

Document(s) for download:
Related Articles:

BKF - REZIDENCIJALNI CENTAR

   

BKF Rezidenc nalazi se u  Nacionalnom parku Fruška gora 20 kilometara od Novog Sada, velikog univerzitetskog centra i drugog  po velićini grada u Srbiji.
Izuzetan prirodni ambijent, okruženje kasno-srednjovekovnih manastira, kao i blizina Novog Sada čine ovaj Rezidenc privlačnim za sve one koji žele da u miru stvaraju ali, ujedno i da su blizu nekog urbanog centra sa razvijenim kulturnim životom.
Posebnost Rezidencaje da u njemu mogu boraviti pored umetnika, svih oblasti stvaralaštva, i profesije koje se bave humanističkim naukama (filozofi, sociolozi, etnolozi i drugi). BKF Rezidenc raspolaže sa dva apartmana svaki veličine 40 metara kvadratnih, salom za sastanke i parkom koji se prostire na 1.800 metara kvadratnih.
U okviru parka Centra nalazi se i vinska kuća -Fuškogorje, koja nudi izbor najboljih vina iz regiona Fruške gora.

Related Articles:

BalkanKult.org : ACTIVITIES | PROJECTS | PUBLICATIONS | ABOUT US | LINKS
News : Last update: 2014-04-01 13:10:33

Copyright © 2003 BalkanKult. All Rights Reserved.


This document conforms to Web standards and separates content from presentation.
Please use a graphical browser that supports web standards to view this document's graphical presentation.