BK-ACTIVITIES: EXLIBRIS
Project Website: Norden Balkan Culture Switch
 

RUDNICI KULTURE

Program međunarodne, multilateralne kulturne suradnje

Održan prvi sastanak istraživačkog tima - Labin 08/09. mart 2013.

Projektni tim

Izveštaj za 2013.

Rudnici kulture je multilateralna interdisciplinarni projekat kulturne saradnje između Labin Art Ekpress KSKSI (HR), Asocijacija Manifest (BA), NVO Tera Nostra (ME), Balkankult (RS), IRGO - Institut za rudarstvo i zaštitu životne sredine, Geotehnologi (SI) i Poligon - Centar za kulturnu istraživanje i razvoj projekta (HR).Projekat finansiraju: Evropska kulturna fondacija; Ministarstva kulture Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore Projekat Rudnici kulture ima za cilj da zaštiti i reva-lorizacije industrijskog nasleđa brojnih bivših rudnika u državama bivše Jugoslavije podsticanjem lokalnih zajednica ka ponovnoj upotrebi postojećih industrijskih, arhitektonskih i istorijskih resursa i pretvaranje bivših rudnika u samoodrživ kulturna javni kompleksi. U cilju poboljšanja vidljivosti rudarskog nasleđa u regionu, projekat se sastoji od: istraživanja o stanju bivših rudnika, obrazovanje svih društvenih aktera o neophodnosti zaštite rudarskog nasleđa, kao i o raspoloživim sredstvima, modela i strategija, uključujući i prenos znanja, zagovaranje i medijska kampanja, proizvodnja mobilnih izložbe, dokumentarni film i knjiga.

Projekat je podržala Evropska kulturni fondacija.         

Pokrajinski sekretarija za kulturu AP Vojvodine

podržao je realizaciju projekta u Srbiji.

Aktivnosti 2014.

Grupa eksperata je od 21. do 23. marta 2014. godine posetila više rudnika, gradova i manjih mesta Istočne Srbije

Sastanak regionalnog tima održan u Zagrebu, 10. maja 2014. godine

Poseta direktora rudnika Idriji, Labinu i Trbovlju, od 15. do 18, juna.

YouTube

Sastanak projektnog tima, Labin 27. Septembar

Održavanja izložbe “Rudnici kulture” : Idrija, 27.10.- 01.11. / Nova Galerija (DDT), Trbovlje, 03.-08.11. / Boljevac, 14.-18.11. / Aleksinac, 20.- 24.11./ Mojkovac, 26.-30.11./ Banovići, 02.-06.12./ Prijedor 08.- 13.12

-----------

Exhibition opened in Boljevac and Aleksinac

Mines of Culture

Boljevac, 15/18, Aleksinac, 20/24 November
more»SR»

PROTIV KULTURNE DOSADE

U cilju obogaćivanja kulturnih sadržaja lokalnih sredina u Srbiji fondacija Balkankult je razvila kulturne programe međunarodnog sadržaja koje nudi lokalnim domovima kulture, kulturnim centrima, muzejima i galerijama.

        PROGRAM          Katalog ponude       Katalog    Izlozbe

Document(s) for download:
Related Articles:

BKF - REZIDENCIJALNI CENTAR

   

BKF Rezidenc nalazi se u  Nacionalnom parku Fruška gora 20 kilometara od Novog Sada, velikog univerzitetskog centra i drugog  po velićini grada u Srbiji.
Izuzetan prirodni ambijent, okruženje kasno-srednjovekovnih manastira, kao i blizina Novog Sada čine ovaj Rezidenc privlačnim za sve one koji žele da u miru stvaraju ali, ujedno i da su blizu nekog urbanog centra sa razvijenim kulturnim životom.
Posebnost Rezidencaje da u njemu mogu boraviti pored umetnika, svih oblasti stvaralaštva, i profesije koje se bave humanističkim naukama (filozofi, sociolozi, etnolozi i drugi). BKF Rezidenc raspolaže sa dva apartmana svaki veličine 40 metara kvadratnih, salom za sastanke i parkom koji se prostire na 1.800 metara kvadratnih.
U okviru parka Centra nalazi se i vinska kuća -Fuškogorje, koja nudi izbor najboljih vina iz regiona Fruške gora.

Related Articles:

BalkanKult.org : ACTIVITIES | PROJECTS | PUBLICATIONS | ABOUT US | LINKS
News : Last update: 2014-11-24 15:51:21

Copyright © 2003 BalkanKult. All Rights Reserved.


This document conforms to Web standards and separates content from presentation.
Please use a graphical browser that supports web standards to view this document's graphical presentation.