BALKAN
CULTURAL
CO-OPERATION

ARCHIVE

š

Partnerstvo isto├Ęnih zemalja kao kulturni projekat

Milica Radenkovi─ç, saradnica Balkankult fondacije, u├Ęestvovala je na Kongresu isto├Ęnih zemalja Evrope posve─çenom kulturnoj saradnji u Lublinu (Poljska) u periodu od 21. ÔÇô 23. oktobra  2011. godine.
Kongres, kao deo ┼íireg projekta pod nazivom ÔÇ×Partnerstvo isto├Ęnih zemalja kao kulturni projekatÔÇť ,  okupio je veliki broj umetnika, kulturnih i akademskih radnika , predstavnika NVO-a, ministarstava i lokalnih uprava kako iz zemalja Isto├Ęne Evrope, tako i iz ostalih evropskih zemalja ( Norve┼íke, ┼ápanije, Rusije, Srbije).  Kako je osnovna ideja kongresa bila  stvaranje prostora za uspostavljanje bliskog dijaloga izme├░u svih u├Ęesnika, dijaloga u kome nema podele na izlaga├Ęe i slu┼íaoce, kongres nije bio zasnovan na tradicionalnoj formi predavanja, ve─ç je obuhvatio tematski podeljene kreativne radionica (kultura i obrazovanje, kultura i razvoj, kultura i koegzistencija, kultura i organizacija ) ├Ęiji je osnovni cilj bio da pru┼że predlog budu─çih aktivnosti u pojedina├Ęnim oblastima.
U skladu sa osnovnim temama kongresa , Milica Radenkovi─ç je u neformalnim razgovorima predstavila glavne aktivnosti i projekte Balkankult fondacije koji se odnose na uspostavljanje me├░unarodne saradnje kroz afirmaciju interkulturnog dijaloga.  U tom kontekstu, poseban akcenat je stavljen na projekat Dunav ÔÇô Put kulture, kao konkretan primer podr┼íke mobilnosti umetnika i razvoju interkulturnog dijaloga.

Published: 2011-11-04

BalkanKult.org : ACTIVITIES | PROJECTS | PUBLICATIONS | ABOUT US | LINKS
News : Last update: 2014-05-14 11:41:40

Copyright © 2003 BalkanKult. All Rights Reserved.


This document conforms to Web standards and separates content from presentation.
Please use a graphical browser that supports web standards to view this document's graphical presentation.